Een avond in het Schönbrunn Paleis

4.3 (36)
Vanaf € 72,50

Een avond in het Schönbrunn Paleis is onvergetelijke ervaring. Kies tussen drie verschillende combi's: diner en concert, concert en paleistour of diner, concert en paleistour. TripAdvisor noemde dit paleis Wenen's #1 bezienswaardigheid in de ranglijst van Travelers Choice 2018. Ontdek zelf waarom het deze prijs heeft gewonnen!

Hoogtepunten

- Combineer een concert met diner en/of een paleistour
- Luister naar een prachtig concert in het Schönbrunn Palace
- Geniet van een diner in Café-Restaurant Residenz
- Ga mee met een tour door het indrukwekkende Schönbrunn Paleis

Wat kan ik verwachten?

Een avond in het Schönbrunn Paleis is de beste manier om een avondje uit te gaan in Wenen! Wij bieden drie pakketten aan: 

Pakket 1: Diner en Concert
Om 18.30u wordt het diner geserveerd in het café-restaurant Residenz, dat zich bevindt in de voormalige keuken van het Schönbrunn Paleis. In de zomerperiode wordt het diner geserveerd in het gezellige eetgedeelte buiten. (drankjes zijn niet inclusief)

Om 20:30 uur begint het concert in de prachtige gerestaureerde Schönbrunn-paleisoranjerie. De voorstelling wordt uitgevoerd door het gerenommeerde Schönbrunn Paleis Orkest Wenen, begeleidt door vocalisten en balletdansers. Het programma is van J. Strauss en W.A. Mozart en vooral zeer passend omdat de Oranjerie een belangrijke rol speelde in de carrière van Mozart.

De deuren naar de Oranjerie gaan open om 20:00 uur.

Pakket 2: Paleistour en Concert
Het barokke paleis telt maar liefst 1441 kamers en was vanaf 1500 tot het begin van de Eerste Wereldoorlog de thuisbasis van Habsburgse heersers. Keizerin Maria Theresa, die hier in de 18e eeuw woonde, had een speciale voorliefde voor het paleis en verbouwde het tijdens haar bewind. 

Een audioguide begeleidt u tijdens deze tour door de privévertrekken en de ceremoniële zalen van het  Schönbrunn Paleis. (Gedurende de wintermaanden raden we u aan om niet later dan 15:30 uur met de audioguide tour te starten. En gedurende de zomerperiode, gelieve de tour niet later dan 16:00 uur te starten.) 

Net als bij combi 1 begint het concertgedeelte om 20:30 uur. De deuren openen om 20:00 uur.

Pakket 3: Paleistour, Diner en Concert
Dit pakket geeft u toegang tot de drie hierboven beschreven aanbiedingen: de rondleiding door de privé-vertrekken en de ceremoniële kamers van het paleis, diner in het Café-Restaurant Residenz en de concertuitvoering door het Schönbrunn Paleis Orchestra Wenen.

Hoe werkt het?

Hoe ontvang ik mijn tickets?
Uw e-tickets worden naar u verstuurd nadat uw boeking is voltooid. Print deze uit en neem het mee naar de Oranjerie waar u de e-tickets omwisselt voor originele tickets. U kunt uw e-tickets inwisselen vanaf 09.00 u. alleen op de dag van de geboekte datum.

Waar zit ik tijdens het concert?
U vindt hier de plattegrond van het Schönbrunn Paleis Oranjerie. Kies uit vier ticket categorieën: VIP, A, B of C, respectievelijk verwijzend naar de voorkant, het midden en de achterkant van het auditorium.

Hoelang duur het concert?
Het concert duurt 1,5 tot 2 uur inclusief een pauze. Het eindigt rond 22:15 uur.

Belangrijke informatie

- Op bepaalde dagen kunnen de concerten plaatsvinden in Grote Galerie of de Zaal van Witgoud of in andere concertzalen in Wenen. Natuurlijk wordt u hierover geïnformeerd. 
- Na afloop van de Schönbrunn Paleisconcerten staan er direct buiten de Oranjerie van het paleis, taxi's voor u klaar. De metro rijdt tot middernacht, treinen vertrekken iedere 5 tot 8 minuten.

Openingstijden

Afhankelijk van welk pakket u kiest, variëren de tijden.

Bestel

vri, 26 jul 2024

Bestseller

Direct bevestiging

Voucher uitprinten

Wat is inclusief?

- Concerttickets voor het Schönbrunn Paleis Orkest Wenen
- De optie om een audioguide toe te voegen aan de paleistour en/of een driegangen diner
- VIP & categorie A gasten ontvangen tijdens de pauze gratis een glas mousserende wijn aan de bar
- Individuele audioguides voor de paleistour

Routebeschrijving

Een avond in het Schönbrunn Paleis

Adres
Oranjerie Schönbrunn, Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wenen

×